Paikanninlaitteen lisäksi tarvitset voimassa olevan Karttaselain Plus -tilauksen sekä paikanninkäyttöön sopivan Internet-liittymän.

Plus-tilauksella näet paikantimen sijainnin Karttaselaimen huipputarkoilla kartoilla sekä nauhoitat ja tarkastelet paikantimen kulkemia reittejä.

Karttaselaimen omissa P10 ja P20 -paikantimissa on valmiiksi asennettu Telian Prepaid SIM-kortti jossa on alkusaldoa 5 €. Kortin voi halutessaan vaihtaa toiseen. Jos vaihdat laitteeseen SIM-kortin, huomioithan, että liittymästä on ennen asennusta kytkettävä pois PIN-koodin kysely vaikkapa omaa puhelinta käytäen.

Käytettäessä Prepaid-liittymää, saldon kulutus on noin 1 € / kk niiltä kuukausilta, kun paikannin on aktiivisessa käytössä. Arvio on tehty 4 tunnin päivittäisellä käyttömäärällä.

Saldoa tarvitaan seuraaviin käyttökohteisiin:

• Verkkoyhteyden käyttöön (sijaintitiedon lähetys)
  • SMS-viesteihin (jos käytät paikantimen tekstiviestikomentoja)
  • Puheluihin (mikäli käytetään paikantimen puhelutoimintoa)

Useimmiten paikannuskäyttöön sopii parhaiten juuri Prepaid-tyyppinen liittymä. Mikäli paikannus on jatkuvaa, voi olla parempi päivittää käyttöön kiinteähintainen liittymä.