Kaikki kokoelmatKarttaselain-sovelluksen käyttöohjeetOma sijainti ja navigointi kohteeseen
Tarkempi paikannus Karttaselaimen ja Trimble Catalyst GNSS-laitteen yhdistelmällä
Tarkempi paikannus Karttaselaimen ja Trimble Catalyst GNSS-laitteen yhdistelmällä
Veera Nousiainen avatar
Tekijä: Veera Nousiainen
Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselaimen ja Trimble Catalyst GNSS-laitteen yhdistelmällä saat käyttöösi tarkempaa paikannusta ympäristössä navigointiin, kuin mihin pelkät älypuhelimet pystyvät. Riippuen valitusta palvelutasosta, laitteen ja Karttaselaimen avulla voidaan päästä jopa senttimetrien paikannustarkkuuteen.

Kun olet ottanut paikannuslaitteen ja palvelun käyttöön, tulee tarkempi paikannus automaattisesti käyttöön Karttaselaimessa. Paikantaaksesi itsesi tarkasti kartalle tai tallentaaksesi tarkan sijainnin, kytke sovelluksessa käyttöön oman sijainnin näyttö.

Trimblen paikkatietolaitteiden maahantuoja Geotrim Oy ja Karttaselain mahdollistavat tämän yhteistyöllä, missä Trimble Catalyst -paikannusjärjestelmä yhdistetään Karttaselaimen huipputarkkoihin karttoihin.

Ratkaisu koostuu Catalyst GNSS-vastaanottimesta ja palvelusta, joka tuottaa tarkempaa paikannusta Karttaselain-sovellukseen tai selaimella käytettävään Metsävarapalveluun. Kevyt, kädessä kannettava yhdistelmä mahdollistaa tarkemman ja luotettavamman navigoinnin kuin mitä puhelimen omalla paikannuksella voidaan saavuttaa.

Oman sijainnin tarkka näyttö ja sijaintien tallennus

Saat oman sijaintisi näkyviin kartalle, kun painat kertaalleen Karttaselaimen karttanäkymän oikeassa alakulmassa olevaa kompassi-kuvaketta. Tämän jälkeen oma sijaintisi näkyy kartalla sinisenä pallona.

Saat tarkan sijainnin tallennettua valitsemalla karttanäkymän alareunasta +-painike ja sen jälkeen klikkaa Tallenna tai jaa paikka (iOS-versiossa Lisää paikkamerkki).

1. Voit nyt vielä halutessasi liikutella karttaa ja vaihtaa paikkamerkin tallennussijaintia

2. Anna paikkamerkille nimi ja halutessasi avainsana. Jos annat merkinnälle avainsanan, voit paikkamerkkivalikossa tarkastella merkintöjä myös avainsanoittain.

3. Valitse Tallenna

Tallennetut paikkamerkit löydät Paikat ja reitit -valikosta johon pääset karttanäkymän alareunasta klikkaamalla.

Suunnista kohteeseen tarkasti Catalystin avulla

Karttaselaimessa voit navigoida kohteeseen kahdella tavalla:

• Näyttämällä suunnan ja etäisyyden kohteeseen linnuntietä

• Käynnistämällä reittiohjeet kohteeseen navigointisovelluksessa

Ohjeet molempiin suunnistustapoihin löydät täältä.

Lisätietoa Trimble Catalyst-paikannusjärjestelmästä saat täältä.

Geotrim Oy on Trimblen geospatiaalisten laitteiden ja ohjelmistojen valtuutettu maahantuoja, jonka palveluita ovat järjestelmien myynnin lisäksi valtuutettu huolto, koulutus ja tekninen tuki sekä Trimnet, satelliittipaikannuksen korjauspalvelu.