Karttaselaimen metsävarapalvelu
Metsävarapalvelun aineistot
Metsikkökuvioiden tarkastelu Karttaselaimen metsävarapalvelussa
Metsikkökuvioiden tarkastelu Karttaselaimen metsävarapalvelussa
Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Metsävara- tai metsikkökuviolla tarkoitetaan toimenpidetarpeiltaan, kasvupaikaltaan ja puustoltaan yhtenäistä metsän aluetta. Keskimääräinen kuviokoko Suomen metsäkeskuksen aineistossa on noin 1,4 hehtaaria.

Metsävarakuvioita voi käyttää esimerkiksi metsänhoito- ja hakkuutöiden suunnitteluun. Metsälain erityisen tärkeät elinympäristöt sekä muut tiedossa olevat luontoarvot ovat aineistossa mukana.

Saat metsävarakuviot näkyviin kartalle valitsemalla oikeasta yläreunasta karttavalikon (kuvakkeessa kolme päällekkäistä tasoa) ja valitsemalla valikosta näkyviin kohdan Metsävarakuviot. Metsävarakuviot-osiosta voit valita näkyviin myös erikseen kuviotietojen saatavuuden sekä itse kuviot.

Kuviotietojen saatavuus

Kun karttaa on zoomattu ulos, näet kuviotietojen saatavuuden eri alueilla. Eri värit kuvaavat tietojen keräystapaa: maastotyö, kaukokartoitus tai eri lähteistä yhdistetty tieto.

Metsikkökuviot

Itse metsikkökuviot saat näkyviin kun zoomaat karttaa lähemmäs. Tällöin kartalla näkyvät kuvioiden rajat sekä kuvionumerot. Klikkaamalla kuviota kartalla saat näkyviin kuviokohtaiset tiedot.

Kuviotietonäkymä

Kuviotietonäkymän saat näkyviin klikkaamalla haluamaasi kuviota.