Offline-karttojen lataus

Lataa kartat offline-tilaan käyttääksesi niitä myös ilman verkkoyhteyttä

Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Kun käytössäsi on Karttaselain-sovellus ja Karttaselaimen Plus-tilaus, voit ladata Karttaselaimen huipputarkkoja karttoja myös offline-tilaan ja selailla niitä ilman verkkoyhteyttä. Offline-lataus onnistuu vaivattomasti rajaamalla näytölle haluttu alue jonka jälkeen offline-lataustoiminto lataa offline-käyttöä varten automaattisesti kaikki mittakaavatasot.

Myös Karttaselaimen kymmenien tuhansien kohteiden retkeilyaineistot ovat käytettävissä automaattisesti offline-tilassa, joten verkkoyhteyksien puute ei rajoita seuraavaa retkeäsi.

Offline-lataustoiminto on käytettävissä Karttaselaimen Android- ja iOS-versioissa.

Tästä artikkelista löydät ohjeet offline-karttojen lataamiseen.

Android

1. Valitse kartan oikeasta alareunasta Valikko

2. Valitse Offline-kartat

3. Klikkaa näkymän oikeasta yläreunasta + -ikonia

4. Rajaa näytölle offline-tilaan ladattava alue sekä valitse karttavalikosta haluamasi karttatasot

5. Näytön vasemmassa yläreunassa näytetään ladattavan offline-kartan koko ja laitteella vapaana oleva tallennustila

6. Valitse Aloita lataus ja anna halutessasi offline-kartalle nimi

Kytke laite laturiin ja jätä näyttö päälle offline-latauksen aloittamisen jälkeen. Lataus etenee nopeimmin kun näyttö ei ole pimeänä ja Karttaselain on auki näytöllä joten voit myös kytkeä laitteen asetuksista pois näytön automaattisen sammuttamisen. Jos offline-latauksessa on ongelmia, tutustu tämän artikkelin ohjeisiin.

iOS

1. Valitse karttavalikosta karttatasot jotka haluat ladata offline-tilaan

2. Valitse kartan vasemmasta alareunasta Valikko

3. Valitse Offline-kartat

4. Klikkaa näkymän oikeasta yläreunasta + -ikonia

5. Rajaa näytölle offline-tilaan ladattava alue

6. Näytön yläreunassa näytetään ladattavan offline-kartan koko

7. Valitse oikeasta yläreunasta Tallenna ja anna halutessasi offline-kartalle nimi. Jos laitteella ei ole tarpeeksi vapaata tilaa offline-latausta varten, saat siitä ilmoituksen tässä vaiheessa.

Kytke laite laturiin ja jätä näyttö päälle offline-latauksen aloittamisen jälkeen. Lataus etenee nopeimmin kun näyttö ei ole pimeänä ja Karttaselain on auki näytöllä joten voit myös kytkeä laitteen asetuksista pois näytön automaattisen sammuttamisen. Jos offline-latauksessa on ongelmia, tutustu tämän artikkelin ohjeisiin.