Teltonika TMT250 -paikantimen aktivointi
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät ohjeet Teltonika TMT250 GPS-paikantimen käyttöönottoon Karttaselaimessa.

Liittymän aktivointi ja SIM-kortin asennus

Laitteen mukana toimitetaan yhteistyössä Elisan Laitenetti S -liittymän SIM-kortti. Voit käyttää halutessasi myös muuta liittymää. Käyttäessäsi muuta liittymää, poista SIM-kortista PIN-koodin kysely ennen asennusta. Asenna SIM-kortti seuraavasti (voit avata suuremman version ohjekuvasta klikkaamalla tästä):

1. Aktivoi ensin SIM-kortti paketissa olevan ohjeen mukaisesti. Liittymä aktivoituu noin 5 minuutin kuluessa. Jos aktivoit liittymän yrityksen nimissä, voi liittymä aktivoitua vasta seuraavan arkipäivän kuluessa. Tekstiviestikomentoja varten tarvittavan liittymän puhelinnumeron saat sähköpostitse tulevassa tilausvahvistuksessa.

2. Ruuvaa laitteen pohjassa olevat 4 ruuvia auki

3. Poista laitteen kansi

4. Asenna SIM-kortti korttipaikkaan kuvan osoittamassa asennossa

5. Asenna akku seuraavan kuvan mukaisesti. Paina liitin kiinni ylhäältä alaspäin siten, että se kiinnittyy kunnolla molemmista kulmista. Musta johto tulee SIM korttipaikan puolelle.

6. Asenna takakansi ja ruuvaa neljä kiinnitysruuvia kiinni.

Akun lataaminen, käynnistäminen ja sammuttaminen

Lataa paikannin mukana toimitettavan johdon avulla. Jos paikannin on kotelossa, varmista että kotelo on asennettu siten, että latausliittimien yläpuolella ei ole kotelon reunusta. Tarvittaessa katso kuva oikeasta asennosta tämän sivun yläreunasta. Latausaika täyteen lataukseen on noin 2 tuntia.

Virtapainike on valkoinen painike laitteen kyljessä. Vesitiivis virtapainike vaatii voimakkaan painalluksen sormenpäällä napin keskeltä, kunnes kuulet naksahdusäänen. Käynnistä laite painamalla virtapainiketta noin 2 sekunnin ajan. Sammuta laite painamalla virtapainiketta noin 7 sekunnin ajan.

Paikantimen aktivointi

ℹ️ Pidä laite latauksessa aktivoinnin aikana, jotta se ei mene lepotilaan.

Asenna Karttaselaimen mobiilisovellus. Latausohjeet löydät sivulta karttaselain.fi/download. Jos sovellus on jo asennettuna, päivitä se sovelluskaupasta uusimpaan versioon. Kirjaudu sovelluksessa Karttaselain-tiliin tai rekisteröi uusi tili. Kirjautumisen jälkeen avaa valikosta Paikantimet-näkymä. Lisää uusi paikannin yläreunan +-painikkeesta. Laitetunnisteena käytetään TMT250-laitteen IMEI-koodia, jonka löydät pakkauksesta tai laitteen takakannesta. Tarvittaessa saat IMEI-koodin selville lähettämällä laitteeseen tekstiviestinä komennon (huomioi komennon alussa olevat kaksi välilyöntiä ℹ️):

getver

ℹ️ Jos laitteelle ei ole asetettu salasanaa ja käyttäjätunnusta, tulee SMS-komentojen eteen kirjoittaa kaksi välilyöntiä. Ohjeet salasanan asettamiseen löydät valmistajan käyttöohjeesta.

Jos olet hankkinut laitteen muualta kuin Karttaselaimen paikanninkaupasta, konfiguroi se tämän sivun ohjeiden mukaan. Muussa tapauksessa yhdistä laite Karttaselaimen palveluun seuraavalla tekstiviestikomennolla (huomioi komennon alussa olevat kaksi välilyöntiä ℹ️):

web_connect

Mikäli paikannin on rekisteröitynyt verkkoon, vastaa se noin 5 minuutin kuluessa viestillä web_connect resp:OK. Voit nyt irrottaa paikantimen latauksesta ja siirtää sen ulos paikkaan, josta on esteetön näkymä taivaalle. Paikannin aktivoituu käyttöön muutaman minuutin kuluessa, kun se saa yhteyden GPS-satelliitteihin.

Jos käytät laitteessa muuta kuin Karttaselaimen paikanninkaupasta toimitettua SIM-korttia, päivitä Internet-yhteysosoite laitteeseen tämän sivun ohjeen mukaisesti.

Paikantimen käyttö ja toiminnot Karttaselaimessa

Ohjeet paikantimen käyttöön Karttaselaimessa sekä paikantimen toimintojen kuvaukset löydät TMT250-käyttöohjeestamme.