Karttaselaimen metsävarapalvelu sisältää tehokkaat hakutoiminnot, joiden avulla voit etsiä puuvarantoja, hakkuita ja hoitotöitä monipuolisten suodattimien avulla suuriltakin pinta-aloilta. Voit hakea kohteita myös kiinteistötunnuksella tai osoitteella. Haetut tiedot korostuvat selkeästi kartalle tarkastelua varten.

Aloittaaksesi hakutoiminnon käytön, valitse suurennuslasi-ikoni sovelluksen ylävalikosta. Tämän jälkeen voit syöttää oikeaan reunaan avautuvaan näkymään hakuehdot.

Kuvan esimerkissä on syötetty haettavien metsänhoitotöiden maksimityövuosi, eli kuvan mukaisella haulla haetaan metsänhoitotöitä, joita on suunniteltu toteutettavaksi viimeistään vuonna 2020. Lisäksi on valittu metsänhoidon työlajeiksi luontainen uudistaminen, kylvöt ja istutukset. Kun hakuehdot on syötetty, skrollataan oikeaa sivupalkkia alaspäin ja klikataan painiketta jossa lukee "Käytä hakuehtoja".

Painikkeen klikkaamisen jälkeen kartalle korostuvat sinisellä kuviot, jotka täsmäävät hakuehtoihin. Vastaavalla tavalla voi hakea hakkuita tai puustotietoja.