Yleistietoa GPS-paikantimista

Miten Karttaselain-yhteensopivat GPS-paikantimet toimivat

Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselain ja GPS-paikantimet

Karttaselaimen kanssa yhteensopivat GPS-paikantimet ovat laitteita, jotka pystyvät paikantamaan sijaintinsa GPS-satelliittien avulla ja lähettämään sijaintiedon Karttaselaimeen Internet-yhteyden avulla.

Huomioithan, että koska sijaintitieto lähetetään Internet-yhteyden avulla, ei paikannin toimi normaalisti silloin kun verkkoyhteys on liian heikko eikä toimivaa Internet-yhteyttä ole käytettävissä.

Paikantimen lisäksi tarvitset Karttaselain Plus -tilauksen sekä paikannuskäyttöön soveltuvan liittymän. Karttaselaimen paikantimiin on esiasennettu soveltuva prepaid-tyyppinen liittymä jossa on 5€ alkusaldoa.

GPS-paikantimet ovat erinomaisia lisälaitteita Karttaselaimen kanssa käytettäväksi, koska paikantimen sijaintia voidaan Karttaselaimessa tarkastella huipputarkoilla karttapohjilla. Lisäksi voit nauhoittaa kätevästi paikantimien kulkemia reittejä.

Miten paikannin toimii ja mitä toiminta edellyttää

Paikannin päivittää sijaintia Karttaselaimeen asetetulla päivitystiheydellä ollessaan liikkeessä. Paikallaan ollessa sijainti päivittyy noin 5-10 minuutin välein akun säästämiseksi. Sijainnin päivitystä varten paikannin tarvitsee sijainnin GPS-satelliiteista sekä toimivan Internet-yhteyden.

Huomioithan, että esimerkiksi siirryttäessä sisältä ulos, saattaa GPS-sijainnin saaminen kestää jopa useita minuutteja ympäröivästä maastosta riippuen. Korkeat talot ja puut saattavat hidastaa ensimmäisen GPS-sijainnin saamista. Käytettäessä paikantimia ajoneuvoissa, kannattaa paikannin asettaa paikkaan, josta on mahdollisimman esteetön näkymä taivaalle.

Paikannin pystyy lähettämään sijantitietoa kun sillä on toimiva Internet-yhteys. Matkapuhelinverkoissa esiintyvät häiriöt saattavat näinollen aiheuttaa katkon sijaintiedon päivittymiseen. Käytettävää liittymää voidaan tarvittaessa vaihtaa siten, että käytössä on alueella parhaiten kuuluva operaattori.

Tutustu paikantimiin

Karttaselain ja GPS-paikannin ovat yhdessä mainio apuväline monelaisissa tilanteissa. Tutustu upeisiin Karttaselaimen paikantimiin paikanninsivuillamme.

Vastasiko tämä kysymykseesi?