Metsävaratietojen vienti muihin sovelluksiin
Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselaimen metsävaratietojen vientitoiminto tarjoaa erittäin monipuoliset mahdollisuudet tietojen hyödyntämiseen liiketoiminnassasi. Voit viedä valitsemasi tiedot täydellisinä valitsemaasi järjestelmään jatkokäsittelyä varten. Toiminnon avulla voit valita helposti useita kiinteistöjä tai yksittäisiä kuvioita vientiä varten.

Tuettuina vientimuotoina ovat tällä hetkellä seuraavat:

• Metsävarastandardin mukainen XML -muoto (versio 1.8)

• Trimble SilvaPRO

• Trimble Silva-Metsävara

Palveluun voidaan lisätä myös asiakaskohtaisia vientimuotoja, joten jos tarvitset tuen uudelle vientimuodolle, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tietojen vienti käyttöliittymässä

Voit valita vietävät kiinteistöt tai kuviot kahdella vaihtoehtoisella tavalla:

Vienti kuviotietojen vientinäkymässä

Kuviotietojen vientinäkymän kautta voit viedä yhden tai useampia kiinteistöjä. Jos haluat viedä yksittäisiä kuvioita, käytä alla kuvattua vientiä kuviotietonäkymän kautta.

1. Avaa kuviotietojen vientinäkymä palvelun ylävalikosta.

2. Tämän jälkeen voit syötää vietävien kiinteistöjen kiinteistötunnukset näytön oikeaan reunaan avautuvassa näkymässä. Kun olet syöttänyt kiinteistötunnukset, klikkaa hakuikonia kentän oikealla puolella tai paina Enter-näppäintä.

3. Kun olet syöttänyt haluamiesi kiinteistöjen tunnukset, valitse näkymän alareunasta painike Vie kuviotiedot.

4. Valitse haluamasi vientimuoto ja klikkaa Jatka.

5. Kun vientitiedosto on muodostunut, valitse Lataa Metsävara-XML.

6. Tiedosto latautuu koneellesi ja voit viedä sen haluaamasi sovellukseen.

Vienti kuviotietonäkymän kautta

1. Avaa valitsemasi kuvio klikkaamalla kuviota kartalla.

2. Valitse kuviotietonäkymän yläreunasta vienti-ikoni ja valitse haluatko viedä tarkasteltavan kuvion vai koko kiinteistön tiedot.

3. Näytön oikeaan reunaan avautuu vientinäkymä. Jos haluat valita vielä muita kohteita, suorita uudelleen vaiheet 1 ja 2.

4. Kun olet valinnut kaikki haluamasi kohteet, valitse näkymän alareunasta painike Vie kuviotiedot.

5. Valitse haluamasi vientimuoto ja klikkaa Jatka.

6. Kun vientitiedosto on muodostunut, valitse Lataa Metsävara-XML.

7. Tiedosto latautuu koneellesi ja voit viedä sen haluaamasi sovellukseen.