Karttaselaimen metsävarapalvelu
Käyttöönotto
Karttaselaimen metsävarapalvelun lisääminen puhelimen kotivalikkoon
Karttaselaimen metsävarapalvelun lisääminen puhelimen kotivalikkoon

Käytä Karttaselaimen metsävarapalvelua kätevästi mobiililaitteessa

Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselaimen metsävarapalvelu on tällä hetkellä käytettävissä vain web-versiona, mutta se toimii hyvin myös kännykän tai tabletin web-selaimessa.

Jotta pääset palveluun kätevästi mobiililaiteella, kannattaa sovelluksen osoite tallentaa puhelimen kotivalikkoon jolloin se näkyy siellä samaan tapaan kuin sovellukset. Seuraavassa ohjeet kirjanmerkin tallennukseen:

Android

1. Avaa sovellus mobiililaitteen selaimessa avaamalla selaimeen sivu https://app.karttaselain.fi/metsavara

2. Klikkaa kolme pistettä päällekkäin -kuvaketta puhelimen yläreunasta. Huomaa, että pikakuvakkeen voit luoda varmuudella ainoastaan Chrome-selainta käytettäessä.

3. Klikkaa Lisää aloitusnäyttöön -valintaa aukeavassa näkymässä.

4. Anna kuvakkeelle haluamasi nimi ja klikkaa Lisää-linkkiä.

5. Puhelimesi tai tablettisi työpöydälle tulee Karttaselaimen ikonilla varustettu kuvake.

iPhone ja iPad

1. Avaa sovellus mobiililaitteen selaimessa avaamalla selaimeen sivu https://app.karttaselain.fi/metsavara

2. Klikkaa sivun alareunassa olevaa ruutu ja nuoli -kuvaketta. Huomaa, että sama kuvake iPadissa on sivun yläreunassa.

3. Aukeavassa näkymässä klikkaa Lisää Kotivalikkoon -valintaa. Jos kyseinen valinta ei ole näkyvissä, valikkoa voi vierittää sivulle, vaikkei sitä heti huomaakaan.

4. Anna luotavalle kuvakkeelle haluamasi nimi. Oletuksena käytetään sen sivun tai sisältöelementin nimeä, johon kuvaketta olet luomassa. Klikkaa vielä Lisää-linkkiä ja puhelimesi tai tablettisi työpöydälle tulee Karttaselaimen ikonilla varustettu kuvake.