Minifinder-paikantimien ja Karttaselaimen avulla voit seurata paikantimen sijaintia huipputarkoilla, maastokäyttöön soveltuvilla karttapohjilla. Lue lisää Karttaselaimen kartta-aineistoista ja toiminnoista.

Voit tilata paikantimen Minifinderin sivustolta.

Minifinder-laitteen lisäksi tarvitset Karttaselain-sovelluksen, voimassa olevan Plus-tilauksen tai 30 päivän kokeilujakson sekä paikannuskäyttöön soveltuvan liittymän. Maahantuoja esiasentaa Minifinder-paikantimiin Telian Prepaid-liittymän (ladattu saldo 7 euroa).

Paikantimen akunkestoon vaikuttavat tekijät ja arvioidut kestoajat on kuvattu alla konfigurointiohjeen yhteydessä.

Käyttöönotto

Ota Minifinder-paikannin käyttöön lähettämällä paikantimeen seuraavat tekstiviestit omasta puhelimestasi:

1. Lähetä kaksi komentoa:
    RESET!
    STATUS
    Komennot palauttavat laitteen asetukset oletustilaan konfigurointia varten.

2. Lähetä:
    A1
    Laite vastaa:
    Set mobile number 1 OK!
    Komento määrittää yhteyspuhelimen numeroksi sen laitteen, josta viesti lähetetään.

3. Lähetä:
    IP1,81.22.246.194,9001
    Laite vastaa:
    Set IP OK!
    Komento konfiguroi laitteen käyttämään Karttaselaimen karttapalvelua.

4. Lähetä:
    CL0
    Laite vastaa:
    Cell locate off!
    Komento kytkee pois tukiasemapaikannuksen, joka on epätarkka.

5. Tarkista ensin oman operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimi tästä ohjeartikkelista.

Tämän jälkeen lähetä alla oleva viesti, josta korvaa sana internet operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimellä:

S1,internet
    Laite vastaa:
    Set APN OK! GPRS Connecting...
    Komento määrittää oikean internet-yhteysosoitteen.

6. Lähetä:
    TI05M
    Laite vastaa:
    Set updating time interval OK!
    Komento määrittää sijainnin päivitystiheyden. Voit halutessasi muuttaa päivitystiheyttä muuttamalla numeroa (esimerkissä 5 minuuttia). Tiheyden tulee olla ilmaistuna kahdella numerolla (esim. 01) ja yksikkönä joko S (sekunti), M (minuutti) tai H (tunti). Huomioithan, että tiheämpi päivitysväli kuluttaa nopeammin laitteen akkua. Pienin paikannustiheys Minifinder-laitteilla on 30 sekuntia.

7. Lähetä kaksi komentoa:
    PS1
    DS1
    Laite vastaa:
    Power saving mode on!
    Deep sleep on!

Komennot kytkevät käyttöön älykkään syvän virransäästötilan. Tässä tilassa käytettäessä 5 minuutin sijainnin päivitysväliä akun kesto vaihtelee 19 tunnista jopa 20 vuorokauteen, riippuen siitä kuinka paljon kohde on liikkeessä.

Älykkäässä syvässä virransäästötilassa säästetään maksimaalisesti virtaa ja paikannin sammutetaan sen ollessa paikallaan, jolloin paikantimeen ei saa yhteyttä (esim. kuuntelua varten), vaan näet tällöin vain paikantimen viimeisimmän sijainnin. Kun paikannin lähtee liikkeelle, saat siihen taas yhteyden. Vaihtoehtoisesti yhteyden saa kun laite kytketään lataukseen. Syvän lepotilan voit kytkeä pois käytöstä komennolla DS0, jolloin paikantimeen saa yhteyden kuuntelua varten myös sen ollessa paikallaan. Huomioithan, että syvän virransäästön poiskytkentä lyhentää pisintä mahdollista käyttöaikaa ennen seuraavaa latausta.

8. Laite lähettää nyt sijaintitietoa Karttaselaimeen.

Paikantimen Karttaselain-käyttöön tarvitset Oma Karttaselain -tilin. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, luo tili rekisteröitymissivulla.

Tämän jälkeen voit lisätä paikantimen Karttaselaimeen Oma Karttaselain -tilin paikantimen lisäyssivulla (vaatii sisäänkirjautumisen). Lisäysvaiheessa tarvittavan IMEI-koodin saat laitteesta lähettämällä laitteeseen tekstiviestinä tekstin VERSION.

Kirjaudu sisään Karttaselain-sovellukseen kännykässä tai tabletissa käyttäen Oma Karttaselain -tilisi tunnuksia, jonka jälkeen Minifinder-paikannin löytyy Karttaselain-sovelluksen paikanninvalikosta.

Hyvä tietää

Aiheeton akun loppumisen varoitus joissakin tilanteissa

Paikannin saattaa nykyisellä ohjelmistoversiolla joskus lähettää virheellisesti "Battery low: 4%" -varoitusviestin liittymään, josta laitteen konfigurointi on tehty. Tässä tilanteessa saattaa laitteen akussa kuitenkin olla vielä virtaa huomattavasti enemmän. Akun tilanteen voi tarkastaa lähettämällä viestin STATUS laitteeseen.

Sijaintitietojen lähetyksen keskeyttäminen

Jos et väliaikaisesti tarvitse paikannusta, keskeytetään sijaintitietojen lähetys komennolla S0 (numero nolla). Voit jatkaa paikannusta uudelleen komennolla S2. Laitteen tulee olla päällä komentoja lähetettäessä (ei syvässä virransäästötilassa).

Ongelmatilanteet

Mikäli paikantimen käytössä esiintyy ongelmia, varmista ensin, että laitteessa olevassa liittymässä on Internet-tiedonsiirtoon käytettävää saldoa jäljellä. Jos prepaid-liittymään ei ole lisätty saldoa vuoteen, on liittymä saattanut sammua. Saldon ja liittymän toimivuuden voi tarkistaa soittamalla Telian asiakaspalveluun numeroon 020 690 400.

Laitteen tarkan sijainnin paikantamiseksi on laitteen myös oltava paikassa, josta on näkymä taivaalle.

Tarkista seuraavaksi laitteen merkkivalot alla olevan ohjeen mukaan. Lihavoidut kohdat kuvaavat laitteen tiloja, joissa laite toimii oikein.

VIHREÄ LED-VALO
Valo vilkkuu nopeasti joka 3 sekunti = Paikannin on GSM-verkossa.
Valo vilkkuu 2 kertaa nopeasti joka kolmas sekunti = Paikannin on yhteydessä GPRS-verkkoon
Valon hidas, pitkä vilkkuminen = Etsii GSM verkkoa
Valo palaa jatkuvasti = Laitteessa ei ole SIM-korttia.

SININEN LED-VALO
Valo vilkkuu nopeasti joka 3 sekunti = Paikannin on yhteydessä GPS-satelliitteihin.
Valo palaa kiinteästi ja vaihtuu vilkuvaksi kun akku täysin ladattu = Akku on latauksessa.
Valon hidas, pitkä vilkkuminen = Hakee GPS-satelliitit.
Valo ei pala = GPS-antenni on lepotilassa

Kun olet tarkistanut yllä mainitut asiat ja ongelma jatkuu, kokeile lähettää paikantimeen seuraava viesti, joka käynnistää paikantimen uudelleen.

REBOOT

Jos ongelma jatkuu, lähetä paikantimeen seuraavat neljä viestiä:

STATUS
G1
LOC
VERSION

Lähetä sitten paluuviesteinä tulevat neljä viestiä (esim. valokuvana) asiakaspalveluun.