Karttaselain-sovelluksen käyttöohjeet
Kartat ja hakutoiminto
Hae osoitteita, retkeilykohteita, palveluita, kiinteistöjä ja koordinaatteja
Hae osoitteita, retkeilykohteita, palveluita, kiinteistöjä ja koordinaatteja

Tutustu kattavaan hakutoimintoon ja hakuesimerkkeihin.

Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselaimen hakutoiminnolla voit hakea erittäin kattavasti seuraavia kohteita:

Hakutoiminnon löydät seuraavasti:

📱 Android-versio - Napauta karttanäkymän oikeassa yläreunassa olevaa suurennuslasi-painiketta.

📱 iOS-versio - Napauta karttanäkymän yläreunassa hakukenttää.

💻 Web-versio - Löydät hakupalkin karttavalikon yläreunasta. Karttavalikon saat auki valitsemalla karttavalikon kuvakkeen näytön oikeasta yläreunasta (kuvassa kolme päällekkäin olevaa tasoa).

Osoitteet ja paikannimet

Karttaselaimen hakutoiminto sisältää tarkimman saatavilla olevan osoite- ja paikannimitietokannan Suomesta.

Haku palauttaa kohteet painottaen kartan keskipistettä lähinnä sijaitsevia kohteita, ja jos haluat hakea osoitetta tai paikkaa jostain tietystä kaupungista, kirjoitathan kaupungin nimen osaksi hakua. Hakuesimerkkejä:

rantakatu 3

kaivokatu 1, helsinki

mustikkakangas

kiutaköngäs

Retkeilykohteet

Karttaselaimen Android- ja iOS-versioissa voit hakea kohteita Karttaselaimen retkeilyaineistosta, joka sisältää kymmeniä tuhansia kohteita koko Suomesta. Aineisto sisältää kohteita kuten retkeilyreittejä, kuntoratoja ja luontopolkuja, laavuja ja tupia, uimarantoja ja uimapaikkoja, veneilykohteita ja hiihtolatuja.

Haku palauttaa ensimmäisenä kartan keskipistettä lähinnä olevat kohteet. Hakuesimerkkejä:

laavu

latu

uimaranta

Palvelut ja yritykset

Voit hakea myös tarkkoja ja ajantasaisia palveluiden ja yritysten sijainteja, kuten kahviloita, ravintoloita, kampaamoja tai hotelleja.

Haku palauttaa kohteet painottaen kartan keskipistettä lähinnä sijaitsevia kohteita, ja jos haluat hakea osoitetta tai paikkaa jostain tietystä kaupungista, kirjoitathan kaupungin nimen osaksi hakua. Hakuesimerkkejä:

kahvila

ravintola ruka

huoltoasema

Koordinaatit

Voit hakea kohteita Karttaselaimessa WGS84-koordinaateilla, WGS84 minuuteilla (112-muoto), ETRS-TM35FIN-koordinaateilla sekä KKJ-koordinaateilla (YKJ). Koordinaattihaku toimii Android-, iOS- ja web-version hakutoiminnon kautta. Alta löydät hakuohjeen jokaisesta tuetusta muodosta:

• WGS84-koordinaatit: 64.123456, 25.123456

• WGS84 minuuteilla (112-muoto): 64 12.345, 25 12.345

• ETRS-TM35FIN-koordinaatit: 7123456,412345

• KKJ-koordinaatit (YKJ): 7123456,3456789

Kiinteistöt

Jos käytössä on Plus-tilaus, voit hakea kiinteistöjä kiinteistötunnuksella. Kiinteistötunnuksen muoto on viivoilla erotettu numerosarja.