Karttaselaimen laitevaatimukset

Missä laitteissa Karttaselain toimii?

Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselain-sovellus toimii tällä hetkellä seuraavissa laitteissa:

• Android 5.0 ja uudemmat

• iOS ja iPadOS 15.0 ja uudemmat

• Web-versio toimii nykyaikaisissa verkkoselaimissa

Huomioithan, että laitevaatimukset voivat muuttua kun käyttöjärjestelmien versiot päivittyvät laitevalmistajien toimesta ja esimerkiksi tietoturvapäivitykset päättyvät vanhoille laitteille.

Näissä tapauksissa sovellus yleensä jatkaa toimintaansa vanhassa laitteessa jonkin aikaa mutta tuki voi päättyä kun uudet sovelluksen muutokset eivät enää ole yhteensopivia vanhan version kanssa.

GPS-paikannuksen ja kartan kääntötoiminnon vaatimukset

Oman sijainnin tarkka paikantaminen Karttaselain-sovelluksessa edellyttää että laitteessa on GPS-vastaanotin. Voit tarkistaa tämän laitteesi ohjekirjasta.

Esimerkiksi useat tablet-tyyppiset laitteet joissa on vain WiFi-yhteys (ei puhelinverkkoyhteyttä) eivät sisällä GPS-vastaanotinta.

Laitteissa joissa ei ole GPS-vastaanotinta, laite saattaa WiFi-verkkoon yhdistettynä näyttää sijainnin pääteltynä verkkoyhteyden sijainnista mutta tämä ei ole tarkka GPS-sijainti eikä yleensä toimi vaikkapa maastossa.

Kartan kääntötoiminto edellyttää laitteesta löytyvää digitaalista kompassia.