Yhteensopivat laitteet ja asennus
Mitä GPS-paikannus edellyttää laitteelta?

Minkälaisilla laitteilla voit käyttää GPS-paikannusta

Päivitetty yli viikko sitten

Jotta Karttaselain voi näyttää sijainnin tarkasti, tulee laitteessa olla sisäänrakennettu GPS-paikannin tai siihen tulee liittää yhteensopiva ulkoinen paikannin. Karttaselaimen Windows 8/10-versio toimii tällä hetkellä luotettavimmin kun käytetään vain sisäistä GPS-paikanninta, muissa versioissa yhteensopiva ulkoinen paikannin toimii vastaavasti kuin sisäinen.

Jos laitteessa on pelkkä WiFi-yhteys, toimii GPS-paikannin hitaammin ja epävarmemmin verrattuna laitteisiin, joissa käytössä on myös matkapuhelinverkkoyhteys. Tämä johtuu siitä, että tällöin sijainnin löytymistä nopeutetaan mm. tukiasemapaikannuksella ja A-GPS -toiminnolla.