Karttaselaimen Android- ja iOS-versiossa on mahdollista tuoda tai viedä paikka- sekä reittimerkintöjä GPX-muotoisina tiedostoina (toiminto tulee myöhemmin saataville myös Karttaselaimen web-versioon).

Android-versio

Merkintöjen tuonti sekä vienti

Voit tuoda sekä viedä paikka- sekä reittimerkintöjä Karttaselaimen valikon kautta kohdasta "Paikat ja reitit", jonka jälkeen toiminto löytyy oikean yläkulman kolmea pistettä painamalla kohdasta "Tuo/vie paikat ja reitit..." Valinnan kautta löytyy lisätietoja toimintoon liittyen.

iOS-versio

Merkintöjen tuonti

Voit tuoda paikka- sekä reittimerkintöjä avaamalla GPX-tiedoston laitteen sisäisestä muistista tai esimerkiksi sähköpostin liitetiedostosta valinnalla "Avaa sovelluksessa Karttaselain", jonka jälkeen saat ilmoituksen tiedoston onnistuneesta siirrosta ilmoituksella "Lataus valmis".

Merkintöjen vienti

Voit viedä paikka- sekä reittimerkintöjä ulos Karttaselaimesta menemällä "Paikat ja reitit" -valikkoon ja painamalla tuolta merkinnän perässä olevaa ℹ -kuvaketta. Sen jälkeen alhaalta löytyy vaihtoehto "Avaa sovelluksessa", jota painamalla löytyy vaihtoehto "Tallenna Tiedostoihin". Valintaa painamalla GPX-tiedosto tallentuu laitteen muistiin.