TKSTAR TK905 -paikantimen ja Karttaselain-sovelluksen avulla voit seurata paikantimen sijaintia huipputarkoilla, maastokäyttöön soveltuvilla karttapohjilla. Lue lisää Karttaselaimen kartta-aineistoista ja toiminnoista.

Paikanninlaitteen lisäksi tarvitset Karttaselain-sovelluksen, paikannuskäyttöön soveltuvan liittymän, sekä voimassa olevan Karttaselain Plus-tilauksen tai 30 päivän kokeilujakson.

Alla on kuvattu laitteen käyttöönotto Karttaselaimessa.

Käyttöönotto

ℹ️ Tällä hetkellä Karttaselain ei tue TK909-laitteen paikannustiheyden muuttamista, mutta toiminto on tulossa mukaan myöhemmin.

Ota paikannin käyttöön lähettämällä paikantimeen seuraavat tekstiviestit omasta puhelimestasi:

1. admin123456 NUMERO
    Jossa numero on puhelinnumerosi maakoodin kanssa (muodossa +358401234567). Laite vastaa:
    admin ok!
    Komento määrittää yhteyspuhelimen numeroksi sen laitteen, josta viesti lähetetään.

2. begin123456
    Laite vastaa:
    begin ok!
    Komento palauttaa laitteen asetukset oletustilaan konfigurointia varten.

3. Konfiguroidaan yhteyspuhelinnumero uudelleen oletusasetusten palauttamisen jälkeen:
    admin123456 NUMERO
    Jossa numero on puhelinnumerosi maakoodin kanssa (muodossa +358401234567). Laite vastaa:
    admin ok!

4. adminip123456 18.197.21.18 9001
    Laite vastaa:
    adminip ok!
    Komento konfiguroi laitteen käyttämään Karttaselaimen karttapalvelua.

5. Tarkista ensin oman operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimi tästä ohjeartikkelista. Tämän jälkeen lähetä alla oleva viesti, josta korvaa sana internet operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimellä:
    apn123456 internet
    Laite vastaa:
    apn ok!
    Komento määrittää oikean internet-yhteysosoitteen.

6. gprs123456
    Komento kytkee laitteen lähettämään paikkatietoja GPRS-yhteydellä.

7. Kytketään käyttöön virtaa säästävä lepotila, joka asettaa paikantimen lepotilaan sen ollessa paikallaan:
    sleep123456 shock
    Paikannin vastaa:
    sleep shock ok
    Haluttaessa lepotilan voi kytkeä pois käytöstä komennolla:
    sleep123456 off

8. Laite lähettää nyt sijaintitietoa Karttaselaimeen.

Paikantimen Karttaselain-käyttöön tarvitset Oma Karttaselain -tilin. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, luo tili rekisteröitymissivulla.

Tämän jälkeen voit lisätä paikantimen Karttaselaimeen Oma Karttaselain -tilin paikantimen lisäyssivulla (vaatii sisäänkirjautumisen).

Lisäysvaiheessa tarvittavan laitetunnisteen saat laitteesta lähettämällä laitteeseen tekstiviestinä tekstin Param1. Laitetunniste on paluuviestissä tekstin "id," jälkeen.

Kirjaudu sisään Karttaselain-sovellukseen kännykässä tai tabletissa käyttäen Oma Karttaselain -tilisi tunnuksia, jonka jälkeen paikannin löytyy sovelluksen paikanninvalikosta.

Ongelmatilanteet

Mikäli paikantimen käytössä esiintyy ongelmia, kokeile ensin konfiguroida laite uudelleen mahdollisten konfigurointivirheiden varalta.

Tarkista myös laitteen merkkivalot, jotka palavat seuraavasti:

• Vihreä valo - Vilkkuu – Internet-yhteys toiminnassa.
  • Vihreä valo - Ei pala -Laite ei ole käynnissä tai laitteistovirhe: Mikäli uudelleenkäynnistys laitteen lataamisen jälkeen ja/tai uudelleenkonfigurointi ei korjaa ongelmaa, toimita laite vaihdettavaksi tai korjattavaksi.
  • Vihreä valo - Palaa jatkuvasti – Ei Internet-yhteyttä. Tarkista, että liittymässä on Internet-yhteys sekä saldoa yhteyden käyttöä varten. Tarkista myös konfiguroinnissa käytetty Internet-yhteyspisteen nimi.
  • Sininen valo - Vilkkuu – GPS-paikannus käytössä.
  • Sininen valo - Ei pala – Laite ei ole käynnissä tai laitteistovirhe: Mikäli uudelleenkäynnistys laitteen lataamisen jälkeen ja/tai uudelleenkonfigurointi ei korjaa ongelmaa, toimita laite vaihdettavaksi tai korjattavaksi.
  • Sininen valo - Palaa jatkuvasti – Laite etsii GPS-sijaintia. Siirrä laite paikkaan, josta on esteetön näkymä taivaalle.
  • Punainen valo - Palaa jatkuvasti – Laite on latauksessa.
  • Punainen valo - Ei pala – Laite ei latauksessa tai akku on jo täynnä.

Jos ongelma jatkuu, ole yhteydessä asiakaspalveluun ja selvitetään asiaa tarkemmin.