Karttaselain P10 ja P20-paikantimien päivitystiheys

Päivitystiheys Karttaselain P10 ja P20 -paikantimissa

Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselaimen paikantimissa on säädettävä paikannustiheys ja paikantimen sijainti päivittyy Karttaselain-sovelluksen karttanäkymään asetetun päivitystiheyden mukaisesti paikantimen ollessa liikkeessä. Voit valita haluamasi päivitystiheyden alkaen tiheimmästä 10 sekunnin asetuksesta.

Siirryttäessä sisältä ulos, saattaa GPS-sijainnin saaminen kestää jopa useita minuutteja ympäröivästä maastosta riippuen. Korkeat talot ja puut saattavat hidastaa ensimmäisen GPS-sijainnin saamista. Käytettäessä paikantimia ajoneuvoissa, kannattaa paikannin asettaa paikkaan, josta on mahdollisimman esteetön näkymä taivaalle.

Huomioithan, että sijainnin päivittyminen sovelluksen kartalle edellyttää, että paikantimen ja Karttaselain-sovelluksen on oltava yhteydessä matkapuhelinverkkoon. Lisäksi paikantimen on saatava yhteys GPS-satelliitteihin. Tästä johtuen paikantimen sijainnin päivitystiheys saattaa vaihdella verkko- ja GPS-olosuhteista johtuen. Aiemmin käynnistetty paikantimen reitin nauhoitus jatkuu, vaikka Karttaselain-sovellus välillä sammutettaisiin.