Karttaselain P20
Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Pikaopas Karttaselain P20 -paikantimen käyttöönottoon

Karttaselain P20 on erittäin monipuolinen paikannus- ja turvalaite monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Tämä on pikaopas laitteen käyttöönottoon. Tarkan kuvauksen kaikista toiminnoista löydät käyttöohjeesta.  Voit hankkia P20-paikantimen kätevästi paikanninkaupastamme.

ℹ️ Päivittääkseen sijaintia Karttaselaimeen, paikannin tarvitsee sijainnin GPS-satelliiteista sekä yhteyden matkapuhelinverkkoon. Esimerkiksi siirryttäessä sisältä ulos, saattaa GPS-sijainnin saaminen kestää jopa useita minuutteja ympäröivästä maastosta riippuen. Korkeat talot ja puut saattavat hidastaa ensimmäisen GPS-sijainnin saamista.

Paikantimen lataaminen

Lataa paikannin mukana tulevan lataustelineen avulla. Latausaika täyteen lataukseen on 2-3 tuntia. Tarvittaessa paikannin voidaan ladata myös laitteen mikro-USB -liittimen kautta.

Vesitiiveyden varmistamiseksi tarkistathan, että USB-liittimen tulppa suljetaan kunnolla, kun lataus lopetetaan.

Käynnistäminen

Laite käynnistetään painamalla laitteen sivussa olevaa puhelunäppäintä sekunnin ajan, jonka jälkeen laitteen merkkivalot vilkkuvat nopeasti. Laite käynnistyy myös automaattisesti kun sitä ladataan.

Sammuttaminen

Voit sammuttaa paikantimen painamalla SOS- ja puhelunäppäimiä yhtäaikaisesti sekunnin ajan. Mikäli laitetta käytetään lyhyin väliajoin ja virransäästötoimintoa ei ole kytketty pois päältä, ei sammuttaminen käyttökertojen välillä ole tarpeen koska laite menee paikallaan ollessaan syvään lepotilaan. Syvässä lepotilassa laite kuluttaa hieman virtaa jotta se pystyy heräämään tarvittaessa pienestäkin liikkeestä. Testaamalla voit selvittää mikä virranhallinnan tapa soveltuu käyttöösi parhaiten.

Paikantimen aktivointi

Kirjaudu Karttaselain-tiliisi joko sovelluksessa tai verkossa osoitteessa https://app.karttaselain.fi ja lisää uusi paikannin tiliisi valitsemalla PaikantimetLisää paikannin.

Laitetunnisteena käytetään laitteen IMEI-tunnistetta. Sen löydät paikantimen paketin ulkoreunasta. Tarvittaessa saat IMEI-koodin selville myös lähettämällä viestin VERSION laitteen puhelinnumeroon, joka toimitetaan paikantimen mukana. Paikannin voi olla kerrallaan lisättynä yhteen Karttaselain-tiliin. Voit lisätä tiliisi useita paikantimia.

Paikannin aktivoituu käyttöön kun se ulkona ja liikkeessä noin 5-10 minuutin ajan, jolloin se saa yhteyden GPS-satelliitteihin. Sijainnin löytyminen aktivointivaiheessa vie tavanomaista kauemmin, kun paikannin hakee satelliittien sijainteja.

Kun paikannin on aktivoitunut, paikantimen viimeisin sijaintitieto tulee näkyviin Viimeisin sijaintitieto -kenttään Karttaselain-sivulla https://app.karttaselain.fi näkymässä Paikantimet. Aktivoitumisen jälkeen voit vaihtaa paikantimen päivitystiheyttä klikkaamalla asetusikonia. Huomioithan, että paikannustiheyden asetus ei näy ennenkuin paikannin on aktivoitu.

Paikantimen käyttö Karttaselaimessa

Aktivoinnin jälkeen paikannin näkyy Karttaselain-sovelluksen Paikantimet -valikossa kun olet kirjautunut sovellukseen Karttaselain-tililläsi ja käytössä on Karttaselain Plus -tilaus.

Saat paikantimen näkyviin kartalle kytkemällä paikantimien seurannan päälle valikon yläreunan kytkimestä ja tämän jälkeen napauttamalla paikantimen nimeä listalta.

Paikantimen reitin nauhoituksen voit aloittaa napauttamalla paikanninta kartalla ja aloittamalla paikantimen reitin nauhoituksen.

✅ Onnittelut, olet nyt ottanut paikantimen käyttöön! Tarkan kuvauksen kaikista toiminnoista löydät käyttöohjeesta.

Vastasiko tämä kysymykseesi?