Karttaselain P10
Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Pikaopas Karttaselain P10 -paikantimen käyttöönottoon

Karttaselain P10 on suorituskykyinen pantamallinen paikannin lemmikkieläimen seurantaan tai vaativaan retkeilykäyttöön. Tämä on pikaopas laitteen käyttöönottoon. Tarkan kuvauksen kaikista toiminnoista löydät käyttöohjeesta. Voit hankkia P10-paikantimen kätevästi paikanninkaupastamme.

ℹ️ Päivittääkseen sijaintia Karttaselaimeen, paikannin tarvitsee sijainnin GPS-satelliiteista sekä yhteyden matkapuhelinverkkoon. Esimerkiksi siirryttäessä sisältä ulos, saattaa GPS-sijainnin saaminen kestää jopa useita minuutteja ympäröivästä maastosta riippuen. Korkeat talot ja puut saattavat hidastaa ensimmäisen GPS-sijainnin saamista.

Paikantimen lataaminen

Lataa paikannin kytkemällä latausjohto laitteen mikro-USB -liittimeen. Latausaika täyteen lataukseen on 2-3 tuntia.

Vesitiiveyden varmistamiseksi tarkistathan, että USB-liittimen tulppa suljetaan kunnolla, kun lataus lopetetaan.

Jos käytät muuta kuin paikantimen mukana toimitettua latausjohtoa, varmistathan että latausliittimen pää on tarpeeksi pitkä ulottuakseen kunnolla laitteen latausliittimeen.

Käynnistäminen

Käynnistä sammutettu paikannin kytkemällä laite lataukseen.

Sammuttaminen

Laitteen voi sammuttaa lähettämällä laitteeseen tekstiviestillä komennon OFF. Mikäli laitetta käytetään lyhyin väliajoin ja virransäästötoimintoa ei ole kytketty pois päältä, ei sammuttaminen käyttökertojen välillä ole tarpeen koska laite menee paikallaan ollessaan syvään lepotilaan. Syvässä lepotilassa laite kuluttaa hieman virtaa jotta se pystyy heräämään tarvittaessa pienestäkin liikkeestä. Testaamalla voit selvittää mikä virranhallinnan tapa soveltuu käyttöösi parhaiten.

Paikantimen aktivointi

Kirjaudu Karttaselain-tiliisi joko sovelluksessa tai verkossa osoitteessa https://app.karttaselain.fi ja lisää uusi paikannin tiliisi valitsemalla PaikantimetLisää paikannin.

Laitetunnisteena käytetään laitteen IMEI-tunnistetta. Sen löydät paikantimen paketin sisäreunasta. Tarvittaessa saat IMEI-koodin selville myös lähettämällä viestin VERSION laitteen puhelinnumeroon, joka toimitetaan paikantimen mukana. Paikannin voi olla kerrallaan lisättynä yhteen Karttaselain-tiliin. Voit lisätä tiliisi useita paikantimia.

Paikannin aktivoituu käyttöön kun se ulkona ja liikkeessä noin 5-10 minuutin ajan, jolloin se saa yhteyden GPS-satelliitteihin. Sijainnin löytyminen aktivointivaiheessa vie tavanomaista kauemmin, kun paikannin hakee satelliittien sijainteja.

Kun paikannin on aktivoitunut, paikantimen viimeisin paikannusajankohta tulee näkyviin Viimeisin sijaintitieto -kenttään Karttaselain-sivulla https://app.karttaselain.fi näkymässä Paikantimet. Aktivoitumisen jälkeen voit vaihtaa paikantimen päivitystiheyttä klikkaamalla asetusikonia. Huomioithan, että paikannustiheyden asetus ei näy ennenkuin paikannin on aktivoitu.

Paikantimen käyttö Karttaselaimessa

Aktivoinnin jälkeen paikannin näkyy Karttaselain-sovelluksen Paikantimet -valikossa kun olet kirjautunut sovellukseen Karttaselain-tililläsi ja käytössä on Karttaselain Plus -tilaus.

Saat paikantimen näkyviin kartalle kytkemällä paikantimien seurannan päälle valikon yläreunan kytkimestä ja tämän jälkeen napauttamalla paikantimen nimeä listalta.

Paikantimen reitin nauhoituksen voit aloittaa napauttamalla paikanninta kartalla ja aloittamalla paikantimen reitin nauhoituksen.

✅ Onnittelut, olet nyt ottanut paikantimen käyttöön!

Vastasiko tämä kysymykseesi?