Oma Riista -aineistot

Kuinka käytän Oma Riista -alueita Karttaselaimessa

Lotta Hietanen avatar
Tekijä: Lotta Hietanen
Päivitetty yli viikko sitten

Karttaselaimen Android- ja iOS-versioihin on mahdollista lisätä Oma Riista -palvelun metsästysalueita. Oma Riista -alueiden tarkastelu sisältyy maksulliseen Plus-tilaukseen.

Miten lisään Oma Riista -alueen palveluun?

Lisäämistä varten selvitä ensin Oma Riista -alueen aluekoodi Oma Riista -sivulta.  Kun käytössäsi on koodi, voit sen avulla lisätä alueen Karttaselaimen web-version Omat aineistot -näkymässä. Karttaselaimen Android-versiossa alueen voi lisätä myös karttavalikossa Omat aineistot -välilehdellä + -painikkeella. 

Lisättyäsi aluekoodin löydät aineiston Karttaselaimesta näin:

  • Kirjaudu Android- tai iOS-sovelluksessa Karttaselain-tiliisi

  • Android-laitteella avaa karttavalikko ja selaa yläreunan välilehtiä (Lisäaineistot, Maastokartat, Merikartat) vasemmalle Omat aineistot -kohtaan ja valitse aineisto listalta

  • iOS-laitteella avaa karttavalikko, valitse yläreunasta Omat kartat -välilehti ja valitse aineisto listalta

Miten päivitän muuttuneen Oma Riista -alueen?

Saat päivitettyä aineiston Karttaselaimen web-version Omat aineistot -näkymässä klikkaamalla aineiston kohdalta nappia Päivitä.

Jos olet selannut aineistoa sovelluksessa jo aiemmin, varmista uuden aineiston päivittyminen tyhjentämällä karttavälimuisti karttavalikon Tyhjennä selaillut kartat -napista. Jos taas olet ladannut alueen offline-kartaksi, poista vanha offline-kartta ja lataa se uudelleen

Vastasiko tämä kysymykseesi?