TK102-2 tai TK102
Päivitetty yli viikko sitten

TK102-2- tai TK102-paikantimen ja Karttaselain-sovelluksen avulla voit seurata paikantimen sijaintia huipputarkoilla, maastokäyttöön soveltuvilla karttapohjilla. Lue lisää Karttaselaimen kartta-aineistoista ja toiminnoista.

Paikanninlaitteen lisäksi tarvitset Karttaselain-sovelluksen, paikannuskäyttöön soveltuvan liittymän, sekä voimassa olevan Plus-tilauksen tai 30 päivän kokeilujakson.

Alla on kuvattu laitteen käyttöönotto Karttaselaimessa.

Käyttöönotto

Ota paikannin käyttöön lähettämällä paikantimeen seuraavat tekstiviestit omasta puhelimestasi:

1. begin123456
    noadminip123456
    Laite vastaa:
    begin ok!
    NOADMINIP ok!
    Komento palauttaa laitteen asetukset oletustilaan konfigurointia varten.
    ​

2. admin123456 NUMERO
    Jossa numero on puhelinnumerosi ilman maakoodia (muodossa 0401234567).
    Laite vastaa:
    admin ok!
    Komento määrittää yhteyspuhelimen numeroksi sen laitteen, josta viesti lähetetään.
    ​

3. adminip123456 18.197.21.18 9001
    Laite vastaa:
    adminip ok!
    Komento konfiguroi laitteen käyttämään Karttaselaimen karttapalvelua.
    ​

4. Tarkista ensin oman operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimi tästä ohjeartikkelista.

Tämän jälkeen lähetä alla oleva viesti, josta korvaa sana internet operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimellä:

Lähetä:
    apn123456 internet
    Laite vastaa:
    apn ok!
    Komento määrittää oikean internet-yhteysosoitteen.
    ​

5. gprs123456
    Komento kytkee laitteen lähettämään paikkatietoja GPRS-yhteydellä.
    ​

6. t030s***n123456
    Laite vastaa:
    t030s***n ok!
    Komento määrittää sijainnin päivitystiheyden. Voit halutessasi muuttaa päivitystiheyttä muuttamalla numeroa (esimerkissä 30 sekuntia). Tiheyden tulee olla ilmaistuna kolmella numerolla (esim. 030) ja yksikkönä joko s (sekunti), m (minuutti) tai h (tunti). Huomioithan, että tiheämpi päivitysväli kuluttaa nopeammin laitteen akkua. Lyhin mahdollinen konfiguroitava päivitystiheys on 30 sekuntia.
    ​

7. Laite lähettää nyt sijaintitietoa Karttaselaimeen. Kun et enää tarvitse paikannusta, keskeytetään toistuva sijaintitietojen lähetys komennolla notn123456. Tämän jälkeen voit jatkaa paikannusta uudelleen kohdan 6 komennolla.

Paikantimen Karttaselain-käyttöön tarvitset Karttaselain-tilin. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, luo tili rekisteröitymissivulla.

Tämän jälkeen voit lisätä paikantimen Karttaselaimeen Karttaselain-tilin paikantimen lisäyssivulla (vaatii sisäänkirjautumisen). Lisäysvaiheessa tarvittavan IMEI-koodin saat laitteesta lähettämällä laitteeseen tekstiviestinä tekstin imei123456.

Kirjaudu sisään Karttaselain-sovellukseen kännykässä tai tabletissa käyttäen Karttaselain-tilisi tunnuksia, jonka jälkeen paikannin löytyy sovelluksen paikanninvalikosta.

Ongelmatilanteet

Mikäli paikantimen käytössä esiintyy ongelmia, kokeile ensin konfiguroida laite uudelleen mahdollisten konfigurointivirheiden varalta.

Lisäksi voit testata, lähettääkö laite sijaintitiedon tekstiviestinä, jos pidät laitteen SOS-painiketta pohjassa noin 3 sekuntia (kunnes valo sammuu). Mikäli sijaintia ei tule myöskään tekstiviestinä, varmista että liittymässä on saldoa ja että paikannin on ulkona ja siitä on esteetön näkymä taivaalle.

Jos ongelma jatkuu, ole yhteydessä asiakaspalveluun ja selvitetään asiaa tarkemmin.