Karttaselaimen Plus-tilauksen voi ottaa käyttöön maksimissaan neljässä omassa laitteessa samanaikaisesti. Käyttöönotto uusissa laitteissa onnistuu helpoimmin asentamalla ensin Karttaselain-sovellus laitteen sovelluskaupasta. Tarvittaessa suoran asennuslinkin voi tilata Karttaselaimen verkkosivuilta osoitteesta:
https://www.karttaselain.fi/download

Kun asennus on valmis, nykyisen tilauksen voi ottaa käyttöön uudessa laitteessa joko kirjautumalla uudella laitteella Oma Karttaselain -tiliin ja palauttamalla Oma Karttaselain -tiliin liitetyn tilauksen (edellyttää että tilaus on aiemmin liitetty käytössä olevaan Oma Karttaselain -tiliin) tai syöttämällä nykyisen tilauksen aktivountikoodin uuden laitteen Karttaselaimeen "Syötä aktivointikoodi" -toiminnolla.

Oma Karttaselain -tilin avulla tehtävä tilauksen käyttöönotto uudessa laitteessa tapahtuu seuraavasti:

1. Varmista että nykyisessä laitteessasi on käytössä Oma Karttaselain tili ja että laitteessa on käytössä se voimassa oleva tilaus jonka haluat siirtää uuteen laitteeseen. Mikäli olet epävarma onko tilauksesi liitetty Oma Karttaselain -tiliisi, voit tarkistaa sen kirjatumalla Oma Karttaselain -tilisi tunnuksilla osoitteessa:
    http://www.karttaselain.fi/myservice
    Kirjautumisen jälkeen valitse valikosta "Tilaukset" ja voimassa olevan tilauksesi tulisi näkyä avautuvalla listalla. Jos tilaus ei ole listalla, liitä tilaus Oma Karttaselain -tiliisi painamalla "Liitä olemassaoleva tilaus" -painiketta. Tämän jälkeen katso liitettävän tilauksen aktivointikoodi sen laitteen Karttaselain-sovelluksesta jossa tilaus on ollut sinulla käytössä. Aktivointikoodin näet Karttaselaimen sovelluksen Lisenssi/Tilausvalikosta tilauksen tiedoista.
  2. Käynnistä Karttaselain uudessa laitteessa missä haluat ottaa sen käyttöön.
  3. Kirjaudu uuden laitteen Karttaselain-sovelluksessa Oma Karttaselain -tunnuksillasi Karttaselaimen toimintovalikon "Oma Karttaselain" -alavalikossa. Tämän jälkeen voimassa oleva tilauksesi otetaan automaattisesti käyttöön (Android-versio) tai sen voi valita käyttöön Lisenssi/Tilausvalikon "Palauta tilaukset" -toiminnolla (iOS- ja Windows Phone -versiot).

Ilman Oma Karttaselain -tiliä tehtävä tilauksen käyttöönotto uudessa laitteessa tapahtuu seuraavasti:

1. Katso liitettävän tilauksen aktivointikoodi (6-9 kirjainta pitkä koodi) sen laitteen Karttaselain-sovelluksesta jossa tilaus on ollut sinulla käytössä. Aktivointikoodin näet Karttaselaimen sovelluksen Lisenssi/Tilausvalikosta tilauksen tiedoista.
  2. Käynnistä Karttaselain uudessa laitteessa missä haluat ottaa sen käyttöön.
  3. Syötä kohdassa 1. löytämäsi aktivointikoodi uuden laitteen Karttaselain -sovelluksen lisenssi/tilausvalikkoon "Syötä aktivointikoodi" -toiminnolla.