Kemera-aineistojen käyttö

Näin käytät Kemera-aineistoja Karttaselaimen metsävarapalvelussa

Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Kemera-aineistot

Karttaselaimen metsävarapalvelusta löytyvät Metsäkeskuksen aineistoihin perustuvat Kemera-karttatasot

Kemera-kartoista voidaan tarkistaa helposti ja luotettavasti, onko tarkasteltavalle alueelle myönnetty Kemera-tukea. Kartasta näet kätevästi rahoitushakemusten ja toteutuneiden hankkeiden aluerajaukset ja klikkaamalla kohdetta saat esiin kohteen tarkat Kemera-tiedot.

Aineistojen käyttö

Saat Kemera-kartat näkyviin valitsemalla karttavalikosta valintaruudun rivillä Kemera. Tämä kytkee näkyviin kaikki Kemera-aineistot. Pääset valitsemaan yksittäisiä aineistoja valitsemalla rivillä olevan väkäsen jolloin lista laajenee alaspäin. Karttamerkkien aineistokohtaiset kuvaukset näet laajentamalla tasoja väkäsen avulla, kunnes pääset yksittäiseen aineistotasoon asti.

Aluemuotoiset Kemera-kohteet on teemoitettu kartalle siten, että Kemera-rahoitushakemus on vinoviivoitettu ja toteutetut kohteet piirretään tasaisella värillä. Jos siis sekä hakemukset että toteutukset on valittu kartalle, erotat vielä avoinna olevat hakemukset vinoviivoituksen perusteella. Piste- ja viivamuotoisissa suometsän hoito- ja tiekohteissa hakemukset ja toteutukset eroavat värinsä perusteella. Saat aina tarkat Kemera-tiedot esiin kartalla kohdetta klikkaamalla.