Mikä Karttavälimuisti on?

Karttavälimuisti tallentaa selailtuja karttoja laitteen muistiin karttojen selailun suorituskyvyn ja käytettävyyden parantamiseksi.

Välimuisti ja offline-kartat

Välimuistia käytetään Windows Phone -versiossa myös offline-käytön toteuttamiseen, eli offline-tilaan ladatut kartat latutuvat välimuistiin.

Android- ja iOS -sovelluksissa on käytössä erilliset, parannetut offline-kartat, jotka eivät perustu välimuistiin.

Välimuistin tyhjennys

Jos haluat päivittää karttavälimuistiin tallennetun aineiston, tulee karttavälimuisti tyhjentää. Seuraavassa laiteversiokohtaiset ohjeet välimuistin tyhjentämiseen:

Android ja iOS

Avaa Karttaselain -> Avaa karttavalikko (ikoni näytön oikeassa yläreunassa) -> Tyhjennä selaillut kartat

Windows Phone

Avaa Karttaselain -> Valikko -> Välimuistin hallinta -> Valitse tyhjennettävä mittakaava -> Poista karttalehdet

Windows 8/10

Avaa Karttaselain -> Valikko (kolmen palkin ikoni vasemmassa yläreunassa) -> Asetukset -> Välimuisti -> Tyhjennä välimuisti

Vanha Android-versio (2.4 ja vanhemmat)

Avaa Karttaselain -> Valikko -> Asetukset -> Välimuistin hallinta -> Valitse tyhjennettävä mittakaava