Elisan paikantimien käyttöönotto Karttaselaimessa

Ota Elisalta hankkimasi GPS-paikannin käyttöön Karttaselaimessa

Jukka avatar
Tekijä: Jukka
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä löydät ohjeet Elisan GPS-paikantimien käyttöönottoon Karttaselaimessa. Yhteistyössä julkaisemamme paikannimallit löydät tältä sivulta.

Kun hankit laitteen Elisan verkkokaupasta, on käyttöönotto erittäin helppoa koska Elisa on asentanut laitteeseen SIM-kortin valmiiksi ja konfiguroinut laitteen Karttaselain-käyttöä varten.

Ota käyttöön 5 minuutissa

1. Ladattavissa laitteissa lataa paikantimen akku mukana toimitetun latausjohdon avulla. Jos laitteessa on magneettinen latausliitin, huolehdi että se ei kiinnity metalliesineisiin, josta voi aiheutua oikosulku ja palovaara.

2. Aktivoi laitteen mukana tullut liittymä osoitteessa elisa.fi/laitenetti. Jos aktivoit liittymän yrityksen nimissä, saattaa liittymä aktivoitua vasta seuraavan arkipäivän kuluessa.

3. Lataa Karttaselain-sovellus tai avaa Karttaselaimen web-versio. Kirjaudu sovelluksessa Karttaselain-tiliisi tai luo uusi tili.

4. Paikannustoimintojen käyttöä varten tarvitset Karttaselaimen Plus-tilauksen, johon saat ensimmäisellä kerralla 30 päivän maksuttoman kokeilujakson. Katso ohjeet kokeilujakson aktivointiin täältä.

5. Avaa sovelluksessa Paikantimet-valikko ja lisää paikannin käyttäen laitteen pakkauksesta tai kyljestä löytyvää 15-numeroista IMEI-koodia

6. Seuraavaksi käynnistä paikanninlaite.

• FMP100- ja FMM001-paikantimet käynnistyvät automaattisesti kun ne liitetään autoon.

• TMT250-paikannin käynnistetään laitteen kyljessä olevalla valkoisella painikkeella. Virtapainike vaatii voimakkaan painalluksen sormenpäällä napin keskeltä, kunnes kuulet naksahdusäänen. Käynnistä laite painamalla virtapainiketta noin 2 sekunnin ajan. Sammuta laite painamalla virtapainiketta noin 7 sekunnin ajan.

7. Siirrä paikannin ulos, jossa on esteetön näkymä taivaalle. Laitteen sijainti päivittyy Karttaselaimeen ensimmäisellä käyttökerralla noin 5 minuutin kuluessa.

Onnittelut, olet nyt ottanut laitteen käyttöön!

Live-paikannus ja virransäästötila

Normaalitilassa paikannin päivittää sijaintia Karttaselaimeen minuutin välein. Voit myös kytkeä käyttöön live-paikannustilan jolloin sijainti lähetetään muutaman sekunnin välein. Kytke tila napauttamalla paikanninta kartalla ja valitsemalla valikosta Live-paikannus. Tämän jälkeen voit valita, miten pitkäksi ajaksi live-paikannustila kytketään käyttöön. Live-paikannustila kuluttaa merkittävästi enemmän akkua, joten sitä kannattaa käyttää vain kun tarvitset jatkuvaa sijaintia.

Valikosta voit kytkeä käyttöön myös virransäästötilan, jolloin paikannin menee paikallaan ollessaan lepotilaan. Lepotilassa paikannin ei ole yhteydessä palveluun joten mahdolliset asetusten muutokset tulevat voimaan kun paikannin on seuraavan kerran yhteydessä palveluun. Huomioithan, että laite kuluttaa jonkin verran virtaa myös lepotilassa, jotta se voi käyttää esimerkiksi liiketunnistinta, jolla paikannin voidaan herättää normaalitilaan sen liikkuessa.

Ongelmanratkaisu

Jos laitteen yhdistämisessä Karttaselaimeen tai Karttaselain-sovelluksen käytössä tulee ongelmia, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Laitetta koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Elisan asiakaspalveluun.