TKSTAR TK909
Päivitetty yli viikko sitten

TKSTAR TK909 -paikantimen ja Karttaselain-sovelluksen avulla voit seurata paikantimen sijaintia huipputarkoilla, maastokäyttöön soveltuvilla karttapohjilla. Lue lisää Karttaselaimen kartta-aineistoista ja toiminnoista.

Paikanninlaitteen lisäksi tarvitset Karttaselain-sovelluksen, paikannuskäyttöön soveltuvan liittymän, sekä voimassa olevan Karttaselain Plus-tilauksen tai 30 päivän kokeilujakson.

TK909-paikantimen toiminnot Karttaselaimessa

Karttaselain tukee tällä hetkellä seuraavia TK909-paikantimen toimintoja:

• Seuraa paikantimen sijaintia huipputarkoilla maasto-, kaupunki- ja merikartoilla. Näin hahmotat kohteen sijainnin merkittävästi tarkemmin kuin tavanomaista karttaa käytettäessä.

• Nauhoita ja seuraa paikantimen kulkemia reittejä ja tarkastele niitä jälkikäteen Karttaselaimen mobiili- ja web-versioissa.

• Tarkastele paikantimen akun varaustilaa sekä liikenopeutta.

• Paikantimen paikannustiheyden asetus. Laitteen uusin versio tukee paikannustiheyksiä 5 sekunnista yhteen vuorokauteen. Vanhemmassa versiossa paikannustiheys on oltava välillä 10-300 sekuntia.

Myöhemmin Karttaselaimeen on tulossa tuki myös vaikkapa virtuaalisille rajoille tai liikehälytykselle, jolloin saat puhelimeesi hälytyksen, jos laite poistuu tietyltä alueelta tai liikkuu.

Liittymän aktivointi ja SIM-kortin asennus

Jotta paikanninta voidaan käyttää, tulee siihen asentaa paikannuskäyttöön sopiva liittymä, kuten Elisan Laitenetti S. Käyttäessäsi muuta liittymää kuin Elisan Laitenettiä, poista SIM-kortista PIN-koodin kysely ennen asennusta.

1. Käyttäessäsi Elisa Laitenettiä, aktivoi SIM-kortti liittymän mukana toimitetun ohjeen mukaisesti. Liittymä aktivoituu noin 5 minuutin kuluessa. Jos aktivoit liittymän yrityksen nimissä, voi liittymä aktivoitua vasta seuraavan arkipäivän kuluessa. Tekstiviestikomentoja varten tarvittavan liittymän puhelinnumeron saat sähköpostitse tulevassa tilausvahvistuksessa.

2. Irrota laitteen kyljessä oleva SIM-korttipaikan suoja

3. Asenna SIM-kortti

4. Aseta korttipaikan suoja takaisin paikalleen

Yhdistäminen Karttaselaimeen

ℹ️ Pidä laite latauksessa yhdistämisen aikana, jotta se ei mene lepotilaan.

Tekstiviestikomennoissa oleva numerosarja 123456 on laitteelle asetettu salasana, joka on oletuksena 123456. Suosittelemme asettamaan laitteelle pääkäyttäjän puhelinnumeron sekä muuttamaan salasanan. Ohjeet näihin toimenpiteisiin löydät valmistajan käyttöohjeista.

Yhdistä paikannin Karttaselaimeen lähettämällä paikantimeen alla kuvatut tekstiviestit omasta puhelimestasi.

1. begin123456
    Laite vastaa begin ok!
    Komento aloittaa laitteen konfiguroinnin.

2. adminip123456 3.127.63.249 5093
    Laite vastaa adminip ok!
    Komento yhdistää laitteen Karttaselaimen palveluun.

TK909-laitteen vanhemmat versiot vaativat eri komennon konfigurointia varten. Jos laite ei yhdisty normaalisti Karttaselaimeen vaikka olet suorittanut kaikki tässä ohjeessa kuvatut vaiheet, niin vaihda yllä kuvatusta komennosta numero 5093 numeroon 5013. HUOM: Uudet laiteversiot eivät toimi arvolla 5013.

Tarvittaessa voit yhdistää laitteen takaisin TKStar-laitevalmistajan palveluun näillä ohjeilla.

3. Tarkista ensin oman operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimi tästä ohjeartikkelista. Tämän jälkeen lähetä alla oleva viesti, josta korvaa sana internet operaattorisi internet-yhteysosoitteen nimellä:
    apn123456 internet
    Laite vastaa apn ok!
    Komento määrittää oikean internet-yhteysosoitteen.

4. gprs123456
    Komento kytkee laitteen lähettämään paikkatietoja GPRS-yhteydellä.

5. Voit halutessasi kytkeä käyttöön virtaa säästävän tilan, joka asettaa paikantimen lepotilaan sen ollessa liikkumatta:
    sleep123456 shock
    Paikannin vastaa sleep shock ok
    Haluttaessa lepotilan voi kytkeä pois käytöstä komennolla:
    sleep123456 off
    Emme suosittele lepotilan käyttöä ajeneuvon seurannassa, koska paikannin voi mennä lepotilaan mikäli se on liikkuvassa ajoneuvossa paikallaan siten, että itse paikanninta ei liikuteta.

Voit nyt irrottaa paikantimen latauksesta ja siirtää sen ulos paikkaan, josta on esteetön näkymä taivaalle. Paikannin aktivoituu käyttöön muutaman minuutin kuluessa, kun se saa yhteyden GPS-satelliitteihin.

Paikantimen käyttö Karttaselaimessa

Paikanninta voit seurata Karttaselaimen Android-, iOS- tai web-versiossa. Mobiiliversioiden latausohjeet löydät sivulta karttaselain.fi/download ja web-versiota voit käyttää osoitteessa app.karttaselain.fi/web. Jos käytät mobiilisovellusta, päivitä se viimeisimpään versioon ennen käyttöönottoa.

1. Kirjaudu sovelluksessa Karttaselain-tiliin tai rekisteröi uusi tili.

2. Kirjautumisen jälkeen avaa sovelluksen valikosta Paikantimet-näkymä. Web-versiossa paikantimet-näkymä löytyy näytön oikeasta yläreunasta.

3. Lisää uusi paikannin yläreunan +-painikkeesta. Lisäämisessä tarvittavan laitetunnisteen saat laitteesta lähettämällä laitteeseen tekstiviestinä komennon check123456. Laitetunniste on paluuviestissä tekstin "ID:" jälkeen.

4. Mobiiliversioissa kytke paikantimien seuranta päälle näkymän yläreunasta. Web-versiossa tätä ei tarvitse erikseen kytkeä päälle.

5. Kun paikannin on aktivoitunut, ilmestyy paikantimen kohdalle uusi päivämäärä sekä akun varaustaso. Napauttamalla paikanninta saat sen näkyviin kartalle.

6. Napauttamalla paikanninta kartalla, saat esille näkymän josta voit kytkeä käyttöön paikantimen reitin nauhoituksen tai valita käytetyn paikannustiheyden.

Laitteen merkkivalot

Verkkoyhteys

• Ei Internet-yhteyttä - Vihreä valo palaa jatkuvasti. Tarkista, että liittymässä on Internet-yhteys sekä saldoa yhteyden käyttöä varten. Tarkista myös konfiguroinnissa käytetty Internet-yhteyspisteen nimi.

• Internet-yhteys toiminnassa - Vihreä valo vilkkuu

GPS-yhteys

• Laite hakee GPS-sijaintia - Sininen valo palaa jatkuvasti. Siirrä laite paikkaan, josta on esteetön näkymä taivaalle.

• GPS-sijainti paikannettu - Sininen valo vilkkuu.

Akun varaus

• Akku latautuu - Punainen palaa jatkuvasti. Valo sammuu kun akku on täyteen latautunut.

Yhdistäminen laitevalmistajan palveluun

Jos haluat yhdistää paikantimen takaisin TKStar-laitevalmistajan palveluun, lähetä laitteeseen komento: adminip123456 47.88.85.196 7700

Huomioithan, että laitevalmistajan paikannuspalvelua käytettäessä on webissä ja sovelluksessa käytettävä seuraavaa osoitetta: mytkstar.net

Asetusten palautuksen jälkeen sovellus ei toimi Karttaselaimessa ennenkuin yhdistät sen uudelleen ohjeiden mukaisesti.